Glavnom gradu 10,7 miliona evra kredita

Bez autora
Jun 14 2012

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša potpisao je sa predstavnicima Međunarodne finansijske korporacije ugovor o refinansiranju kredita za izgradnju mosta Ribnica. Novi kredit iznosi 10 miliona i 765 hiljada, kamata je 4 odsto, a grejs period dvije godine. Međunarodna finansijska korporacija odobrila je 10 miliona i 765 hiljada eura kredita Glavnom gradu za refinansiranje zajma za izgradnju mosta Ribnica. IFC će Crnoj Gori odobriti još jedan kredit od 14 miliona 300 hiljada eura, o čemu će se raspravljati u parlamentu Glavnog grada 27. juna. Tada će biti doneseni posebni zaključci idući u susret tom novom kreditnom aranžmanu kako bi što prije započeli izgradnju infrastrukture odnosno dijela po nama prioritetnih za početak realizacije projekta kolektorske mreže i novog uređaja za prečišćavanja otpadnih voda čiji aranžnam je između 50-60 miliona eura.

Glavnom gradu 10,7 miliona evra kreditaGradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša potpisao je sa predstavnicima Međunarodne finansijske korporacije ugovor o refinansiranju kredita za izgradnju mosta Ribnica. Novi kredit iznosi 10 miliona i 765 hiljada, kamata je 4 odsto a grejs period dvije godine.

Međunarodna finansijska korporacija odobrila je 10 miliona i 765 hiljada eura kredita Glavnom gradu za refinansiranje zajma za izgradnju mosta Ribnica.

"Ovaj kredit je odobren po znatno povoljnijim uslovima nego što je bio prethodni. To je četiri odsto kamate plus euribor koji na današnji dan iznosi negdje 0.90. To je kredit koji je ispod pet odsto što je iziuzetno povoljno za Glavni grad. Grejs period je dvije godine, rok otplate 10 godina", rekao je gradonačelnik Miomir Mugoša, prenosi AntenaM.

IFC će Crnoj Gori odobriti još jedan kredit od 14 miliona 300 hiljada eura, o čemu će se raspravljati u parlamentu Glavnog grada 27. juna.

"Tada će biti doneseni posebni zaključci idući u susret tom novom kreditnom aranžmanu kako bi što prije započeli izgradnju infrastrukture odnosno dijela po nama prioritetnih za početak realizacije projekta kolektorske mreže i novog uređaja za prečišćavanja otpadnih voda čiji aranžnam je između 50-60 miliona eura", saopšteno je.

Nastavak saradnje podržao je i predsjednik IFC-a za Evropu Dimitris Tsitsiragos.

"Pomoći ćemo Glavnom gradu u poboljšanju infrastrukture. Kao što znate naše parnerstvo sa gradom se zasniva pogotovo na razvoju puteva i pomoći ćemo gradu da rastereti centar. Imate veoma čist vazduh tako da 50 hiljada auta mogao bi predstavljati problem", kazao je.

Prethodni kredit za izgradnju mosta na Ribnici Glavni grad je uzeo 2009. a kamata je iznoila 9 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik